اندرویدیو | Androideo

آموزش هر چیزی که باید درباره اندروید بدونید

اندرویدیو | Androideo

آموزش هر چیزی که باید درباره اندروید بدونید

نقد و بررسی هوآوی وای 9 اس؛ میان‌رده‌ای با دوربین پاپ‌آپ

سال ۲۰۱۹ همه شرکت‌های مطرح موبایل تعداد میان‌رده‌های خود را افزایش دادند. سامسونگ دو خط تولید مجزا را راه‌اندازی کرد. در مقابل شیائومی نیز سعی کرد تولید گوشی‌های هر سری محصولاتش را افزایش دهد. هوآوی نیز دستگاه‌های متعددی را در خطوط تولید مختلف خود روانه بازار کرد. هوآوی در تاریخ ۸ نوابر ۲۰۱۹، در همین راستا از میان‌رده جدید خود رونمایی کرده است. این موبایل، هواوی وای ۹ اس نام دارد و باز تولید Honor 9X Pro محسوب می‌شود که چندی قبل مخصوص بازار چین معرفی شد. در این مقاله  می خواهیم این موبایل دوست داشتنی را بررسی کنیم. 

 

 شاید با شنیدن نام هوآوی اولین چیزی که به ذهنتان برسد، جدال این شرکت با آمریکا و تحریم شدنش توسط این کشور باشد؛ اما تحریم‌ها چه تاثیری بر روی این کمپانی موفق چینی داشته؟ در جواب باید گفت که گوشی‌های هوآوی دیگر به خدمات گوگل دسترسی ندارد، هرچند که این شرکت بیکار نماند و خدمات اختصاصی خودش یعنی سرویس‌های موبایل هوآوی یا همان HMS را جایگزین کرد، اما هنوز برخی از مدل‌های این برند از سرویس‌های گوگل پشتیبانی می‌کنند که هوآوی Y9s یکی از آنهاست.


 این کمپانی سال ۲۰۱۹ مدل‌های متعددی از سری y را روانه بازار کرده که از این میان می‌توان به مدل‌های وای ۷ پرایم(۲۰۱۹)، وای ۶ پرایم(۲۰۱۹)، وای ۹ پرایم(۲۰۱۹) و ... اشاره کرد. وای ۹ اس را می‌توان بهترین میان‌رده ۲۰۱۹ از این برند در نظر گرفت که اخیراً تولید شده است.


طراحی:

اولین نکته‌ای که در طراحی این گوشی به چشم می‌خورد دروبین سلفی پاپ‌آپ است. این قابلیت باعث شده که یک نمایشگر تمام صفحه را در اختیار کاربر قرار دهد. در پنل عقب نشانی از سنسور اثر انگشت به چشم نمی‌خورد و ماژول سه‌گانه دوربین آن نیز در گوشه سمت راست آن جای داده شده و فلش نیز در زیر آن قرار دارد. پنل عقب به سمت لبه‌ها انحنای ظریفی دارد. همچنین زوایای این موبایل نیز منحنی بوده از این رو به راحتی در دست جای گرفته و حس خوبی را به کاربر منتقل می‌کند.


در مورد ابعاد این گوشی باید گفت سایز آن  8.8 × 77.2 × 163.1 سانتی‌متر است و 206 گرم وزن دارد و از جمله گوشی‌های سبک بشمار نمی‌رود، با این حال طراحی آن به خاطر انحنای پنل پشتی به خوش‌دست بودن آن کمک زیادی کرده، ولی این نکته را در نظر بگیرید که هواوی Y9S  از جمله گوشی‌های بزرگیست که برای کار کردن با آن به هر دو دست نیاز دارید.


اگر در مورد مواد ساخت هوآوی وای 9 اس سوال داشته باشید، در پاسخ باید گفت این مدل از هوآوی از محدود میان‌ردهایی است که ساختار پلاستیکی ندارد و ترکیب شیشه و فلز ساخته شده است؛ به این صورت که هر 2 پنل شیشه‌ای پشت و جلویی آن در فریم از جنس آلومینیوم قرار گرفته‌اند. در مورد رنگ‌بندی این مدل هم بد نیست که بدانید تنها در 2 رنگ آبی و کریستالی عرضه شده و رنگ کریستالی آن واقعا خاص و زیباست.


این موضوع مهم را فراموش نکنید که هوآوی Y9s محافظ صفحه گوریلاکلس ندارد و فروشگاه اینترنتی 19کالا به شما پیشنهاد می‌دهید که در اولین فرصت علاوه‌بر بکاور، گلس و یا همان محافظ نمایشگر تهیه کنید.


دکمه پاور و دکمه تنظیم صدا در گوشه سمت راست Y9s واقع شده‌اند. همان طور که اشاره شد اثر انگشت در پنل عقب به چشم نمی‌خورد. هوآوی در وای ۹ اس سنسور اثر انگشت را با دکمه پاور ادقام کرده و آن را در سمت راست این دستگاه جای داده که این امر دسترس‌پذیری آن را بهتر کرده است.  این سنسور عملکرد سریعی دارد و به سرعت قفل نمایشگر را باز می‌کند. 

در سمت چپ  huawei Y9s  هیچ مشخصه‌ای به چشم نمی‌خورد. لبه پایین گوشی Y9s نیز میزبان جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون و درگاه Type-C 1.0 و یک پنجره اسپیکر است. در لبه بالایی آن نیز شما شاهد دوربین سلفی پاپ‌آپ و درگاه سیم‌کارت دوگانه خواهید بود. سینی سیم‌کارت دوگانه بوده که در واقع به این معناست که شما می‌توانید از کارت حافظه جانبی microSD به جای یکی از سیم‌کارت‌ها استفاده کنید. 

نمایشگر:

اگر بخواهیم برای خرید گوشی به یک نقطه قوت اشاره کنیم بدون شک نمایشگر وای ۹ اس از جمله نقاط قوت آن محسوب می‌شود. این گوشی به یک نمایشگر ۶٫۵۹ اینچی مجهز شده و به لطف برخورداری از دوربین سلفی پاپ‌آپ همانند گوشی ریلمی ایکس، یک نمایشگر تمام‌ صفحه را در اختیار شما قرار داده است. نوع طراحی بکار رفته باعث شده Y9s نسبت صفحه نمایش به بدنه ۸۴٫۷% را ارائه دهد. نوع این پنل IPS LCD بوده و رزولوشن ۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل را ارائه داده است. تراکم پیکسلی آن ۳۹۱ پیکسل بر اینچ بوده که نسبت به بسیاری از گوشی‌های میان‌رده موجود در بازار بیشتر است.

از نظر ارائه رنگ بایستی گفت که هوآوی وای 9 اس نمایشگر سردی دارد، اما از قسمت تنظیمانت امکان سفارشی کردن رنگ نمایشگر وجود دارد، به طور کلی اگر داشتن یک نمایشگر با کیفیت برایتان در اولویت است و زمان زیادی را صرف تماشا ویدئو در شبکه‌های اجتماعی می‌کنید و به وضوح تصویر اهمیت زیادی می‌دهید، از این مدل هوآوی غافل نشوید!

اگر به تماشای ویدئو‌ بررسی گوشی‌های مختلف علاقه‌مند هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که مقایسه‌های ویدئویی ما در 19کالا را نیز ببنید تا نسبت به انتخاب گوشی آگاهی بیشتری پیدا کنید.


دوربین:

برای عکس‌برداری وای ۹ اس از یک دوربین سلفی پاپ‌آپ با لنز ۱۶ مگاپیکسلی بهره برده است. دوربین اصلی این گوشی نیز سه‌گانه بوده و در بردارنده لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی از نوع واید به همراه یک لنز ۸ مگاپیکسلی اولتراواید و یک لنز عمق ۲ مگاپیکسلی است. این نوع طراحی باعث شده که این گوشی یک پنل تمام صفحه را در اختیار شما قرار دهد. نرم افزار دوربین این مدل طیف وسیعی از امکانات و حالت‌های عکاسی نظیر پرتره، پاناروما، عکاسی حرفه‌ای، HDR و ... را در اختیارتان می‌گذارد.  

 ادامه به بررسی تصاویر ثبت شده با دوربین هواوی Y9s می‌پردازیم تا با کیفیت تصاویر این مدل آشنایی بیشتری پیدا کنید. برای شروع از عکس‌های دوربین سلفی جذاب این مدل شروع می‌کنیم، همانطور که از تصویر پیداست، سلفی پاپ-آپ در عکس گرفتن بسیار موفق بوده و جزئیاتی مناسبی را نیز ثبت کرده و با اینکه از بهینه‌سازی‌های نرم افزاری برای زیباتر نشان پوست کمک گرفته، اما جلوه‌ی عکس غیرطبیعی نبوده و رنگ پوست به درستی نمایش داده می‌شود.

در محیط داخلی و نور روز نیز تصاویر خوبی می‌توان با لنز اصلی 48 مگاپیکسلی وای 9 اس ثبت کرد، اما از نظر جزئیات نمی‌توان امتیاز بالایی برای این مدل در نظر گرفت. فراموش نکنید که خروجی نهایی عکس‌ها به خاطر استفاده از هوش مصنوعی 12 مگاپیکسلی است و اگر تصویر 48 مگاپیکسلی خواستید باید تنظیمات برنامه دوربین را تغییر دهید.

عکاسی در شب شاید به اندازه‌ی روز اهمیت و کاربردی چندانی نداشته باشد، ولی به لطف حالت نایت مود می‌توانید تصاویر با کیفیتی در تاریکی شب ثبت کنید.

سخت افزار:

هوآوی Y9s پردازنده Kirin 710F را به خدمت گرفته و به ۶ گیگابایت رم مجهز شده است. این پردازنده در واقع همان مدلی است که در گوشی Huawei Y9 Prime 2019 نیز مورد استفاده قرار گرفته است. کایرین ۷۱۰ اف هشت هسته‌ای بوده که با حداکثر فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز عمل می‌کنند. پردازنده گرافیکی آن نیز Mali-G51 MP4 است. از نظر حافظه و رم نیز گفته می‌شود که این مدل در یک نسخه ۱۲۸/۶ گیگابایتی عرضه شده است. در رابطه با قابلیت‌های ارتباطی Y9S میان‌رده هوآوی نیز خاطر نشان می‌شود که از جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون پشیبانی کرده؛  از‌این‌رو برای اتصال به انواع هدفون و هندزفری‌های سیمی نیاز به مبدل نخواهید داشت. از نسخه ۴٫۲ بلوتوث و رادیو FM نیز بهره برده و خبری از NFC در آن نیست.

عملکرد این پردازنده نیز از نظر بنچمارک آنتوتو بین پردازنده کایرین ۷۱۰ بکار رفته در گوشی‌های هوآوی وای ۹ (۲۰۱۹)، هوآوی پی ۳۰ لایت و عملکرد اسنپدراگون ۷۱۰ موجود در گوشی‌های می ۹ لایت، شیائومی می سی سی ۹، نوکیا ۸٫۱ قرار دارد. این پردازنده در گیکبنچ ۴ نیز میانگین عملکرد پردازنده‌هایی مثل اسنپدراگون ۶۶۵ و اگزینوس ۹۶۱۰ را از خود نشان داده است

اگر هم گیمر هستید بد نیستد بدانید این مدل یکی از بهترین میان‌رده‌های هوآوی در اجرای بازی‌های سنگین است، هرچند که نسبت به برند‌های دیگر این برتری وجود ندارد و بازی مثل کال.آف.دیوتی با اینکه بدون مشکل نصب و اجرا می‌شود، اما گرافیک و فریم ریت قابل توجهی در اختیارتان نخواهد گذاشت و در مورد بازی‌های سبک‌تر هم خوب است بدانید که بدون مشکل و خیلی روان بازی‌ها اجرا خواهند شد.

اگر در مورد میان‌رده‌های هم‌رده و هم قیمت با گوشی هوآوی کنجکاو هستید، حتما از  ویدئو اختصاصی مقایسه گوشی های سامسونگ A51، هوآوی Y9s، شیائومی نوت۸ پرو و نوکیا ۷.۲  دیدن کنید.


نرم‌افزار:

در رابطه با قابلیت‌های نرم‌افزاری گوشی هوآوی Y9s خاطر نشان می‌شود که با نسخه Pie اندروید و رابط کاربری EMUI 9.1 عرضه شده و محیط کاربری روان و سریعی دارد و امکان سفارشی سازی‌های مختلف را برایتان فراهم می‌کند و همانطور که در ابتدا گفتیم خوشبخانه امکان دسترسی کامل به سرویس‌های گوگل و پلی‌استور وجود دارد. به طور کلی فضای کاربری این گوشی درست مانند هر گوشی اندرویدی دیگر است که به واسطه رابط کاربری اختصاصی از جهت برخی امکانات و ویژگی‌ها از دیگر برندها متمایز می‌شود و محیط خاص گوشی هوآوی را دارد.

باتری:

وای ۹ اس به یک باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپری مجهز شده و از شارژ سریع ۱۰ وات پشتیبانی می‌کند. خاطر نشان می‌شود که این مقدار شارژ سریع در مقایسه با نسخه‌های بالاتر عدد قابل‌توجهی محسوب نمی‌شود و برای شارژ 0 تا 100 درصد به چیزی در حدود 1 ساعت و 50 دقیقه زمان نیاز دارید. اگر میزان مصرف باتری نیز برایتان حائز اهمیت است، خوب است بدانید که طی یک شرایط استاندارد، برای پخش ویدئو با نور و صدای متوسط Y9s بعد از 1 ساعت حدود 15 درصد از شارژ باتری را مصرف می‌کند. این میزان شاید کمترین میزان مصرف باتری در بین میان‌رده‌ها نباشد، ولی به نسبت سایر مدل‌ها عدد خوبیست و می‌توان مدت زمان نگهداری شارژ این مدل را خیلی خوب تعریف کرد.

جمع‌بندی:

 اگر قصد خرید یک گوشی میان‌رده از برند هوآوی را داشته باشید، بدون شک  یکی از بهترین گزینه‌ها هوآوی Y9s با طراحی مدرن و امروزیست، این مدل با بهره‌گیری از دوربین سلفی پاپ-آپ علاوه‌بر اینکه تجربه جدیدی از سلفی گرفتن را برایتان رقم خواهم زد، استفاده از یک نمایشگر تمام صفحه را نیز به همراه دارد و اگر به عکاسی با موبایل علاقه‌مند باشید از نظر دوربین هم به این نیاز شما پاسخ می‌دهد و باتری خیلی خوب Y9s شما را از به همراه داشتن همیشگی شارژر رها می‌کند.  اگر هم گیمر حرفه‌ای هستید و اجرای عالی بازی‌های سنگین برایتان در اولویت است، این نکته را در نظر بگیرید که از جهت نمی‌توان نمره عالی به این مدل داد، ولی فراموش نکنید قدرت کلی این مدل به عنوان یک گوشی هوشمند مدرن رضایت‌بخش و خوب است.


نقاط مثبت:


  • طراحی مدرن و امروزی
  • دوربین سلفی پاپ-آپ
  • حسگر اثر انگشت ارگونومی و سریع
  • پشتیبانی از سرویس‌های گوگل
  • باتری خوب

نقاط منفی:


  • وزن زیاد
  • عدم وجود فست شارژ
  • عملکرد متوسط در اجرای بازی‌های سنگین


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد